Timmerdorp 2021

verslag

Timmerdorp Tuitjenhorn 2021

Woensdag 18 augustus 2021; een heerlijke, niet te warme dag waarop het 6e timmerdorp Tuitjenhorn startte. Iets voor negenen stonden er bijna 150 kinderen, samen met een grote groep begeleiders, klaar om flink aan de slag te gaan.

Na de instructies werd ieder groepje begeleid naar zijn/haar bouwkavel. Voor de komende 2 dagen was dit hét “domein” van de kinderen en was het binnen een paar minuten over met de rust. De hamers sloegen er flink op los en een gezellig muziekje schalde uit de boxen. Na een uur waren de eerste contouren al duidelijk zichtbaar.

Na een paar lekkere tussendoortjes was het onder de middag tijd voor de lunch met een broodje knakworst. De timmeromstandigheden waren zo ideaal, dat er nog nooit zoveel en hard getimmerd is! Om half 3 zat de eerste timmerdag erop en vertrok iedereen weer huiswaarts.

Op de 2e dag mochten we veel nieuwe begeleiders verwelkomen die verder gingen waar de 1e dag geëindigd was. Om 10.30 uur ontvingen we 20 kinderen die zich opgegeven hadden voor de snuffelstage. Deze stage werd dit jaar voor de 3e keer gehouden en is bedoeld  als kennismaking voor de kinderen die volgend jaar voor de eerste keer mogen meedoen. Met een groot applaus werden ze welkom geheten door alle timmeraars. De snuffelaars mochten in 1,5 uur tijd zelf iets moois timmeren aan de hand van voorbeelden. Daarna gingen ze in kleine groepjes langs de getimmerde hutten en mochten ze kijken om alvast ideeën op te doen voor volgend jaar. Nadat ze allemaal een broodje hamburger hadden meegegeten, zagen we ze vol enthousiasme weer naar huis gaan.

Daarna was het de beurt aan iedereen om te proberen hoe lang je aan een spijkerbroek kan hangen. Hiervoor was er een grote trekker het terrein opgereden. Het was leuk om te doen maar ook zeker leuk om naar te kijken! De jaarlijkse inspectie mocht niet ontbreken; ‘wat hebben jullie gebouwd, waar zijn jullie trots op en wat is er mooi/bijzonder aan jullie hut’. Fantastisch welke details er bij iedere hut te vinden waren. Veel glijbanen, veel gevangenissen, veel bars, een heus postkantoor maar ook een griezelhuis was dit jaar gebouwd. Iedereen, terecht, blij en trots met zn eigen hut!

Toen het timmerdorp bijna afgelopen was, werden de hutten door de organisatie aan de kinderen gepresenteerd. Helaas waren ouders/belangstellenden dit jaar vanwege regelgeving nog niet welkom, maar we hopen dat de hutten volgend jaar weer vol trots door de kinderen zelf aan hen getoond mogen worden.

Nadat iedereen om 14.00 uur, moe maar voldaan, het timmerdorp had verlaten, moest het hele terrein weer ontruimd worden; hutten afbreken en afvoeren, tent opruimen etc. Het is een flinke klus die dan nog uitgevoerd moet worden. Ook hiervoor hadden we gelukkig genoeg vrijwilligers die samen, in een paar uur, de klus geklaard hebben. Bedankt allemaal voor deze onmisbare helpende handen.

Wat hebben we twee prachtige dagen met elkaar beleefd; twee dagen waarin de saamhorigheid heel groot was; we beleefden het plezier met z’n allen. Vol bewondering en plezier hebben we  genoten van het enthousiasme van de kinderen, begeleiders en iedereen die iedere dag aanwezig waren.

BEKIJK ALLE FOTO'S OP DE FACEBOOK PAGINA

Een woord van dank aan ALLE vrijwilligers die het timmerdorp mogelijk hebben gemaakt. Ook een woord van dank aan iedereen die ons de afgelopen maand gesteund heeft middels de muntjesactie bij supermarkt Deen in Tuitjenhorn. Samen maken we ons sterk voor de jeugd van Tuitjenhorn!  Dank!!

Sponsors bedankt!

Het Hof van Blankendaal

Kees Broersen

Vezet

Bouwbedrijf De Nijs

Mark Hooglugt Timmerwerken

Bejo

Deen

Ninke Groot

Brenda Visser

Schagen Actief

K_Dekker Bouw en Infra

Bravilor

Rotary Harenkarspel

Gemeente Schagen

Rabobank

Van Blanckendaell park

TBS

Jac. Wagenaar

Rick Breeuwer

Concept Dakopbouw

Jan en Peter Pronk

Ronald de Schipper

Fabian Bakker

Dirk Bruin

Tom van Schagen

Amsonia

St. Barbaraschool

Piet Molenaar

Tuitjenhorn Verhuur Service

FDS Signmakers

Daarnaast bedanken we natuurlijk alle mensen die in willekeurige vorm een bijdrage hebben geleverd aan timmerdorp 2021!

BEKIJK ALLE FOTO'S VAN HET TIMMERDORP OP ONZE FACEBOOK PAGINA

Vragen?


Voor vragen kun je een e-mail sturen naar info@jeugdtuitjenhorn.nl of kun je contact opnemen met één van de bestuursleden van Stichting Jeugd Tuitjenhorn.

Inschrijfformulier Timmerdorp 2021

Let op:
  • Inschrijven voor deelname zal starten op woensdag 30 juni vanaf 20:00 uur.
  • Aanmeldingen vóór woensdag 30 juni 20:00 uur worden NIET in behandeling genomen.
  • Definitieve toewijzing geschied op volgorde van tijdstip inschrijving.
  • Deelname en definitieve toewijzing is op basis van tijdstip inschrijving/aanmelding/betaling en hulpouder.
  • Opgave geschied individueel, maar u kunt wel voorkeur opgeven.
  • Verdere informatie volgt via de site en Facebook.
  • De Stichting zal de groepjes samenstellen, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met voorkeuren.
  • De Stichting zal de indeling van de hulpouders bepalen en bekendmaken.
  • We zullen er alles aan doen om het Timmerdorp zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Deelname is dan ook op eigen risico.

De kosten bedragen 15,- euro per kind

Na het invullen van het onderstaande formulier wordt u doorverwezen naar Mollie en kunt u met iDEAL betalen. Je ontvangt hierdoor geen automatische bevestiging van het formulier.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Datum: woensdag 18 & donderdag 19 augustus 2021   Activiteit: Timmerdorp Link: facebook.com/jeugdtuitjenhorn

Andere 
evenementen