Verslag | Timmerdorp 2020

Timmerdorp Tuitjenhorn 2020
Timmerdorp Tuitjenhorn 2020

Woensdag 12 augustus 2020; een prachtige zonovergoten dag waarop het 5e timmerdorp Tuitjenhorn startte. Een lustrum dus voor ons! Naast het 5-jarig bestaan, was dit ook een bijzondere editie omdat ons timmerdorp, als 1 van de enige in de regio, door kon gaan in deze corona tijd!

Iets voor negenen stonden er ruim 140 kinderen, samen met een grote groep begeleiders, klaar om flink aan de slag te gaan.

Na de instructies werd ieder groepje begeleid naar zijn/haar bouwkavel. Voor de komende 2 dagen was dit hét “domein” van de kinderen en was het binnen een paar minuten over met de rust. De hamers sloegen er flink op los en een gezellig muziekje schalde uit de boxen. Na een uur waren de eerste contouren al duidelijk zichtbaar.

Na een paar lekkere tussendoortjes was het onder de middag tijd voor de lunch met een broodje knakworst. De zon was goed voelbaar en zorgde ervoor dat er veel zweetdruppels te zien waren. Voor wat verkoeling was er een sprinkler installatie aanwezig waar de kinderen lekker onder konden gaan staan om af te koelen. Om 14.00 uur kwam de brandweer om iedereen van z’n laatste stukje droog t-shirt te verlossen. Het was bijna dringen om een volle straal te kunnen ontvangen. Een half uur later vertrok iedereen, voldaan, weer huiswaarts.

Op de 2e dag mochten we veel nieuwe begeleiders verwelkomen die verder gingen waar de 1e dag geëindigd was. Om 10.30 uur ontvingen we 20 kinderen die zich opgegeven hadden voor de snuffelstage. Deze stage werd dit jaar voor de 2e keer gehouden en is bedoeld  als kennismaking voor de kinderen die volgend jaar voor de eerste keer mogen meedoen. Duuk van Schagen had als maatschappelijk stagiair de snuffelstage super voorbereid. In 1,5 uur tijd hebben de kinderen zelf iets moois getimmerd en mochten ze in hutten kijken om alvast ideeën op te doen voor volgend jaar. Nadat ze allemaal een broodje hadden meegegeten, zagen we ze vol enthousiasme weer naar huis gaan.

Daarna was het de beurt aan de organisatie om bij iedere hut een eindinspectie uit te voeren; ‘wat hebben jullie gebouwd, waarom, waar zijn jullie trots op en wat is er mooi/bijzonder aan jullie hut’. Fantastisch welke details er bij iedere hut te vinden waren. Bij de één was dit de bar en bij anderen een tv met afstandsbediening. Er waren heel veel glijbanen en gevangenissen getimmerd maar ook een snackbar  en een molen met echt draaiende wieken was gemaakt.

Toen het timmerdorp bijna afgelopen was, werden de hutten door de organisatie aan de kinderen gepresenteerd. In tegenstelling tot andere jaren, konden we dit helaas niet voor de ouders/belangstellenden doen ivm het corona virus. Hiervoor in de plaats heeft iedere groep een filmpje gemaakt van zijn/haar hut, die zichtbaar zijn op onze website www.jeugdtuitjenhorn.nl. Op onze facebook pagina staan overigens ook heel veel mooie foto’s van beide dagen.

Nadat iedereen om 14.00 uur, moe maar voldaan, het timmerdorp had verlaten, moest het hele terrein weer ontruimd worden; hutten afbreken en afvoeren, tent opruimen etc. Het is een flinke klus die dan nog uitgevoerd moet worden. Ook hiervoor hadden we gelukkig genoeg vrijwilligers die samen, in een paar uur, de klus geklaard hebben. Bedankt mannen en vrouwen voor deze onmisbare helpende handen.

Wat hebben we twee prachtige dagen met elkaar beleefd; twee dagen waarin de saamhorigheid heel groot was; we beleefden het plezier met z’n allen. Vol bewondering en plezier hebben we  genoten van het enthousiasme van de kinderen, begeleiders en iedereen die iedere dag aanwezig waren.

Een woord van dank aan ALLE vrijwilligers die het timmerdorp mogelijk hebben gemaakt. Volgend jaar willen we het graag weer organiseren. Wij vragen u om ons te steunen dmv de muntjesactie bij supermarkt Deen in Tuitjenhorn. Samen maken we ons sterk voor de jeugd van Tuitjenhorn!!  Bij voorbaat dank!

Sponsoren bedankt

Het Hof van Blankendaal

Kees Broersen

Vezet

Bouwbedrijf De Nijs

Mark Hooglugt Timmerwerken

Bejo

Deen

Ninke Groot

Joke Beemsterboer

Schagen Actief

K_Dekker Bouw en Infra

Bravilor

Rotary Harenkarspel

Gemeente Schagen

Rabobank

Van Blanckendaell park

TBS

Jac. Wagenaar

Rick Breeuwer

Concept Dakopbouw

Brandweer Dirkshorn

Daarnaast bedanken we natuurlijk alle mensen die in willekeurige vorm een bijdrage hebben geleverd aan timmerdorp 2020!

Vragen?

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar info@jeugdtuitjenhorn.nl of kun je contact opnemen met één van de bestuursleden van Stichting Jeugd Tuitjenhorn.

Inschrijfformulier Timmerdorp 2020

Let op!:
  • Inschrijven voor deelname zal starten op woensdag 8 juli om 20:00 uur.
  • Aanmeldingen vóór woensdag 8 juli (20.00 uur) worden niet in behandeling genomen.
  • Definitieve toewijzing geschied op volgorde van tijdstip inschrijving.
  • Deelname en definitieve toewijzing is op basis van tijdstip inschrijving/aanmelding/betaling en hulpouder.
  • Opgave geschied individueel, maar u kunt wel voorkeur opgeven.
  • Verdere informatie volgt via de site en Facebook.
  • De Stichting zal de groepjes samenstellen, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met voorkeuren.
  • De Stichting zal de indeling van de hulpouders bepalen en bekendmaken.
  • We zullen er alles aan doen om het Timmerdorp zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Deelname is dan ook op eigen risico.

De kosten bedragen 15,- euro per kind

Na het invullen van het onderstaande formulier wordt u doorverwezen naar Mollie en kunt u met iDEAL betalen.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Datum: woensdag 21 & donderdag 22 augustus 2019   Activiteit: Timmerdorp Link: facebook.com/jeugdtuitjenhorn

Andere evenementen