Timmerdorp 2017

Verslag

Donderdag 30 augustus; een droge dag waarop het tweede timmerdorp van Tuitjenhorn startte. Het timmerdorp zou aanvankelijk een dag eerder beginnen. De weersverwachting voor woensdag was echter zo slecht dat we, na wijs bereid, de beslissing genomen hebben om het een dag later te laten starten. Achteraf een zeer goede beslissing want woensdag kwam de regen met bakken tegelijk naar beneden!

Iets voor tienen stonden er ruim 120 kinderen, samen met een hele groep begeleiders klaar om flink aan de slag te gaan.

 

Na de instructies werd ieder groepje begeleid naar zijn/haar bouwkavel. Voor de komende 2 dagen was dit hét “domein” van de kinderen en was het binnen een paar minuten over met de rust. De hamers sloegen er flink op los en DJ Bo startte zijn muziek. Na een paar uur waren de eerste contouren al duidelijk zichtbaar.

 

Na een paar lekkere tussendoortjes was het onder de middag tijd voor de lunch met een broodje knakworst. De zon liet zich inmiddels ook zien en er hing een goed sfeertje op het terrein. In de middag kon iedereen testen hoe lang hij/zij aan een spijkerbroek kon hangen. Een leuke tussendoor activiteit met medewerking van Piet Molenaar. Om 16.00 uur zat dag 1 erop en stonden er al bijna complete bouwwerken.

 

Op de 2e dag mochten we veel nieuwe begeleiders verwelkomen die vol overgave verder gingen waar de 1e dag geëindigd was. Binnen no time was het nog beschikbare losse timmerhout door de kinderen opgehaald zodat het bouwwerk nog mooier gemaakt kon worden. Door middel van krijt werden veel hutten opgefleurd. Deze dag bestond de lunch voor iedereen uit een heerlijke hamburger en een broodje hagelslag.

 

Daarna was het de beurt aan de organisatie om bij iedere hut een eindinspectie uit te voeren; ‘wat hebben jullie gebouwd, waarom, waar zijn jullie trots op en wat is er mooi/bijzonder aan jullie hut’. Fantastisch welke details er bij iedere hut te vinden waren. Bij de één was dit de bar en bij anderen een tv met afstandsbediening, de keuken, dakterras, zonneschermen, schuifdeur, glijbaan, dakraam, opbergruimte voor gereedschap of een trap die natuurlijk onmisbaar is.

 

Voordat iedereen zijn/haar hut aan zijn/haar familie mocht laten zien, gingen alle kinderen in het midden van het terrein zitten en vertelden we per hut iets over alle bouwsels. Daarna mocht iedereen een kijkje nemen in elkaars hut. Na de bingo was het om 15.00 uur tijd om familie en alle andere geïnteresseerden te verwelkomen en toe te laten op het bouwterrein en zij kregen ook te horen welke details er aan ieder bouwwerk waren aangebracht. We zagen allemaal stralende kinderen die vol trots hun hut wilden laten zien.

 

Wat hebben we twee prachtige dagen met elkaar beleefd; twee dagen waarin de saamhorigheid heel groot was en er op het terrein een mooie sfeer aanwezig was. Het is gelukt om in 2 dagen tijd genoeg vrijwilligers te vinden die vrijdag beschikbaar konden zijn vanwege het slechte weer op woensdag en dat is toch wel heel bijzonder! Vol bewondering en plezier hebben we  genoten van het enthousiasme van de kinderen, begeleiders en iedereen die iedere dag aanwezig was. Bedankt allemaal en tot volgend jaar!!

Groeten,

Monique, Anita, Ruda, Tarno, Tom en Rick

Stichting Jeugd Tuitjenhorn

Sponsors bedankt!

Namens de organisatie bedanken we iedereen die timmerdorp 2017 mede mogelijk heeft gemaakt:

Het Hof van Blankendaal 

Dirk Bruin (B&G bouwcombinatie)

Vezet

Bouwbedrijf De Nijs

Bejo

Joke Beemsterboer

Ons Dorp Tuitjenhorn

Petra Tesselaar

Koen Spaansen

Paul Leegwater

Sportfondsen

Rotary Harenkarspel

Stichting Bogtmanfonds

Muziekfestival Tuitjenhorn

Bouwend Nederland -

O. Maijer grondwerk en bestrating

Van der Werff

Anja Boerdijk

DJ Bo

Piet Molenaar

Fam. Hoorn

Gemeente Schagen

Van Blanckendaell park

Kees Broersen

Gouwenberg containerservice

Peter en Sil van Schagen

Nico Jonker

Deen

Jan Stoop

Kopmels

Bot Bouw

Dekker Bouw

Daarnaast natuurlijk ook alle mensen die in willekeurige vorm een bijdrage hebben geleverd ( o.a. stroom, schoolbankjes, parkeren materieel).

Vragen?

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar info@jeugdtuitjenhorn.nl of kun je contact opnemen met één van de bestuursleden van Stichting Jeugd Tuitjenhorn.

Beleef Timmerdorp Tuitjenhorn 2017 nogmaals met deze prachtige "after movie".

Speciale dank aan: Petra Tesselaar.

Inschrijfformulier Timmerdorp 2017

Let op!:

- Inschrijven voor deelname zal starten op maandag 22 mei om 20:00 uur.
- Aanmeldingen vóór maandag 22 mei om 20.00 uur worden niet in behandeling genomen.
- Ieder kind wordt individueel aangemeld.
- De stichting zal de groepjes samenstellen, waarbij rekening wordt gehouden met voorkeuren.
- Deelname is op basis van binnenkomst aanmelding/betaling en hulpouder.
- De stichting zal de indeling van de hulpouders bepalen en bekendmaken.

De kosten bedragen 15,- euro per kind

Na het invullen van het onderstaande formulier wordt u doorverwezen naar Mollie en kunt u met iDEAL betalen.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Datum: woensdag 30 & donderdag 31 augustus 2017   Activiteit : Timmerdorp     Link: facebook.com/jeugdtuitjenhorn

Andere evenementen