Timmerdorp Tuitjenhorn 2016

Donderdag 25 augustus; een zonovergoten dag waarop het eerste timmerdorp van Tuitjenhorn startte. Ruim 100 kinderen en 25 begeleiders meldden zich, voorzien van zaag en hamer, om 10.00 uur bij sportzaal De Groet. Na de instructies werd ieder groepje begeleid naar zijn/haar bouwkavel. Voor de komende 2 dagen was dit hét “domein” van de kinderen en was het binnen een paar minuten over met de rust. De hamers sloegen er flink op los en DJ Bo startte zijn muziek. Na een paar uur waren de eerste contouren al zichtbaar en werden ook de eerste zweetdruppels van het voorhoofd geveegd. Dit laatste kwam uiteraard door inzet maar ook door de zon die behoorlijk voelbaar werd. Ieders bidon mocht echter onbeperkt gevuld worden met water of limonade.

Na een paar lekkere tussendoortjes was het onder de middag tijd voor de lunch met een broodje knakworst. De bouwwerken begonnen behoorlijk vorm te krijgen en werden steeds groter en hoger. Na een verkoelend “snoepje hap” in een zwembad was het tijd om nog even te timmeren alvorens de brandweer met een spetterend en verkoelend waterfestijn de 1e dag afsloot.

Op de 2e dag mochten we veel nieuwe begeleiders verwelkomen die vol overgave verder gingen waar de 1e dag geëindigd was. Binnen no time was het nog beschikbare losse timmerhout, wat de avond daarvoor nog was aangevuld, door de kinderen opgehaald, zodat het bouwwerk nog mooier gemaakt kon worden. Door middel van krijt werden veel hutten opgefleurd en moest er tussendoor nog even vanaf de hut door alle kinderen gezwaaid worden naar de drone die hoog boven het Timmerdorp een prachtige video maakte. Deze dag was er voor iedereen een heerlijke hamburger en broodje hagelslag beschikbaar tijdens de lunch.

Jelle Beemsterboer kwam langs en nam bij iedere hut uitgebreid de tijd om te horen en zien wat er gemaakt was. Daarna was het de beurt aan de organisatie om bij iedere hut een eindinspectie uit te voeren; ‘wat hebben jullie gebouwd, waarom, waar zijn jullie trots op en wat is er mooi/bijzonder aan jullie hut’. Fantastisch welke details er bij iedere hut te vinden waren. Bij de één waren dit bankjes voor in de hut. Bij anderen een tv met afstandsbediening, een anker voor aan het schip, gordijnen, dakraam, opbergruimte voor gereedschap of een trap die natuurlijk onmisbaar is.

Voordat iedereen zijn/haar hut aan zijn/haar familie mocht laten zien, gingen alle kinderen in het midden van het terrein zitten en vertelden we per hut iets over alle bouwsels. Daarna mocht iedereen een kijkje nemen in elkaars hut en borrelden de eerste ideeën al weer op voor het volgende timmerdorp. Om 15.00 uur was het tijd om familie en alle andere geïnteresseerden te verwelkomen en toe te laten op het bouwterrein. Ook alle geïnteresseerde werden op het middenterrein door Tom toegesproken en kregen zo ook te horen welke details er aan ieder bouwwerk waren aangebracht. We zagen allemaal stralende kinderen die vol trots hun hut wilden laten zien.

Wat hebben we twee prachtige dagen met elkaar beleefd; twee dagen waarin de saamhorigheid heel groot was en er op het terrein een super goede sfeer aanwezig was. Vol bewondering en plezier hebben we gezien en genoten van het enthousiasme van de kinderen, begeleiders en iedereen die iedere dag aanwezig was. Ook Tuitjenhorn heeft vanaf nu haar eigen timmerdorp!!!


Sponsors bedankt!
Namens de organisatie bedanken we iedereen die dit timmerdorp mogelijk heeft gemaakt:

Het Hof van Blankendaal - Hamburgers en broodjes
Bakkerij Beemsterboer - Broodjes
Dirk Bruin (B&G bouwcombinatie) - Spijkers
Vezet - Snek appeltjes
Bouwbedrijf De Nijs - Hekwerk
Bejo - Worteltjes en spijkerblikken
Joke Beemsterboer - Fotografie
Ons Dorp Tuitjenhorn - Fotografie
Petra Tesselaar - Eindfilm
Koen Spaansen - Drone & video
Paul Leegwater - Gebruik trailer en transport
Sportfondsen - Gebruik sportzaal De Groet
Rotary Harenkarspel - Financiële bijdrage
Stichting Bogtmanfonds - Financiële bijdrage
Muziekfestival Tuitjenhorn - Financiële bijdrage
Bouwend Nederland - Financiële bijdrage
Anja Boerdijk - EHBO gedurende 2 dagen
DJ Bo - Muziek gedurende 2 dagen
Brandweer Dirkshorn - Waterfestijn op de 1e dag
Gemeente Schagen - Gebruik terrein en afvoer hout
Van Blanckendaell park - Gebruik shovels
Gouwenberg containerservice - Leveren timmerhout en transport
Bouwbedrijf Moras - Leveren timmerhout
Jan Stoop - Leveren timmerhout
Arie Blom - Leveren timmerhout
Mike Zutt - Leveren timmerhout
Cees Zwart timmerwerken - Leveren timmerhout
TB&S - Leveren timmerhout
BMN Bouwmaterialen - Leveren timmerhout
Coldstore Blankendaal - Leveren timmerhout

Daarnaast natuurlijk ook alle mensen die in willekeurige vorm een bijdrage hebben geleverd ( o.a. stroom, water, schoolbankjes, parkeren materieel, koeling boodschappen, watermeloen kinderen).

Hartelijke groet,
Anita, Ruda, Tom, Rick, Tarno en Monique

Stichting Jeugd Tuitjenhorn

Video gemaakt door: Koen Spaansen

Datum: donderag 25 & vrijdag 26 augustus 2016   Activiteit : Spel     Link: facebook.com/jeugdtuitjenhorn

Andere evenementen