Superster 2015 zaterdag 13 juni 2015

Na een tropische vrijdag was het zaterdag 13 juni de dag dat, op het mooie NOVA terrein, voor de tweede keer zou worden gestreden om de titel Superster.  Het weer was niet zo super maar het was droog en met al die stralende gezichten  kon het niet mis gaan.

Voor de 115 aangemelde kinderen was er een parcours uitgezet van totaal 19 onderdelen, waaronder 2 stops met limonade en gesponsorde “Sneks”. Enkele onderdelen waren: verspringen, spiraal, stoelendans en  stokkenspel. Maar voordat de spelen geopend werden was er een professionele warming up. Voor de meisjes op opzwepende muziek verzorgd door de bij iedereen bekende dansjuf Marloes Kramer van In my motion. De jongens werden op bootcamp achtige wijze opgewarmd door Wim Sijtsma die niet te beroerd was om, net als Marloes, er alles voor te doen. Beiden dank hiervoor!

Na deze warming up konden de spelen worden geopend door Monique. Eén onderdeel moest helaas worden geschrapt. Vanwege de harde wind kon het springkussen niet worden opgeblazen en was er in de ochtend nog snel een ander spel bedacht.

Alle kinderen gingen fanatiek van start en hadden dus geen last van de iet wat koude wind. Menig spelbegeleider had het echter wel wat frisjes. Het spijkerbroek hangen was een onderdeel waar bleek dat de meiden niets onderdoen voor de jongens! Menig dame hing ruim anderhalve minuut tussen de palen. Daarna waren de handen zodanig verkrampt dat zelfs een high five moeizaam ging. Het touwtje springen was ook een zwaar onderdeel. Niet zozeer voor de kinderen als wel voor de spelbegeleidsters. Deze dames hebben namelijk vanaf half twee tot vijf uur bijna onafgebroken staan draaien aan het springtouw. En daarbij ook nog hardop het aantal sprongen tellend. Ik geef het je te doen.
Ook het geblinddoekt zoeken was een hilarisch onderdeel. Niets is leuker dan je klasgenoten op handen en voeten over het gras te zien kruipen, rond tastend naar de bonusbal. Rond je hoor je dan iedereen roepen: “ja, bijna” of ,”oh, jammer” terwijl je zelf toch echt alleen maar gras, gras en nog eens gras voelt of voelde je daarnet iets wegrollen, maar waarheen ging dat dan??? Voor de geplande buikschuifbaan als afsluiter was het helaas te koud. Dit tot teleurstelling van enkele die hards. Wellicht volgend jaar weer.

Nadat alle spelonderdelen waren afgerond werden de punten geteld en kon de nieuwe superster worden bepaald. Om even na 5 uur was de uitslag bekend. De winnaar van vorig jaar, Loek Strooper, mocht de beker uitreiken aan de nieuwe superster. Deze keer viel de eer te beurt aan een meisje: Tes Poland. Zij mag zich een heel jaar Superster noemen. Tes gefeliciteerd! Volgend jaar mag jij je titel komen verdedigen.

Deze gezellige middag kon uiteraard alleen worden mogelijk gemaakt door de hulp van alle broers, zussen, vaders, moeders, opa’s en oma’s die de tijd hadden gevonden om, vol enthousiasme, spellen te begeleiden of groepjes rond te leiden gedurende de middag. Iedereen hartelijk bedankt!

Onderstaand alle groepswinnaars: 
Groep 1                      Joep Groenland
Groep 2                      Tijmen Vries
Groep 3                      Joyce Masteling
Groep 4                      Pem van Schagen
Groep 5                      Senne Huiberts
Groep 6                      Floor Groenland
Groep 7                      Miel de Groot
Groep 8                      Hanna Wester
Groep 9                      Tes Poland
Groep 10                    Moniek Boekel
Groep 11                    Lukas Vries
Groep 12                    Loek Strooper
Groep 13                    Wout Sijtsma
Groep 14                    Sijmen Pronk
Groep 15                    Sil vd Berg
Groep 16                    Jade vd Aa
Groep 17                    Cas Poland
Groep 18                    Rosan Pronk
Groep 19                    Bram Bes    

Ps: er zijn nog een aantal dingen bij liggen bij het NOVA terrein te weten:
-       zwarte zonnebril
-       zwart tule rokje maat 152, Zara
-       paarse inklapparaplu
-       zwart trainingsjasje maat 140 merk Dutchy met lichtgroene letters op de mouwen

Af te halen op Watering 5 (tel 393336)

Datum: zaterdag 13 juni 2015       Activiteit : Sport      Link: facebook.com/jeugdtuitjenhorn

Ga voor alle foto's en video's naar onze Facebook pagina: www.facebook.com/jeugdtuitjenhorn

Andere evenementen