Wat hebben we weer genoten van een fantastische dropping!

Video gemaakt door: Petra Tesselaar

Verslag dropping 2016

Zaterdag 16 januari 2016 was het zover. Tijd voor de tweede dropping, georganiseerd door Stichting Jeugd Tuitjenhorn. Ruim 130 kinderen hadden zich aangemeld. De dagen voorafgaande aan de dropping  had het heel veel geregend wat ervoor zorgde dat de route behoorlijk glibberig was geworden. Gelukkig had bijna iedereen laarzen aangetrokken. De begeleiders dienden zich, met auto en kinderen, te melden bij de familie Schotten aan het Kalverdijkerlaantje. Hier kregen zij te horen wat het starpunt van de dropping zou zijn.

Met geblinddoekte kinderen achterin werd koers gezet naar de Meerweg te Dirkshorn waar de route te voet vervolgd werd. Iedereen werd welkom geheten in ‘het land van het licht’. Tijdens het lopen om het meer van Dirkshorn moesten de kinderen een code raden die ze nodig hadden om een koffer te kunnen openen. Nadat de hele ronde om het meer was gelopen, was het tijd om ‘het land van het licht’ te verlaten. Twee boten lagen klaar om de kinderen over de zee naar een nieuw land te brengen.

Ook dit jaar was de aap weer present en wist wederom veel kinderen te laten schrikken. Na een stop met wat lekkers bij Hans Tesselaar, werd de route vervolgd. “Weten jullie zeker dat jullie het donkere, natte land willen betreden?” Daar twijfelde niemand aan. Lopend langs een gillende heks en na het passeren van een mini-kerkhof, kwamen de groepjes aan in een open veld. Hier werden ze opgejaagd richting de geluidswal. Het lukte om de hartslag van de kinderen, maar ook van de  begeleiders, te verhogen op de geluidswal, welke behoorlijk smal en ook glibberig was. Op weg naar de fietstunnel werd iedereen overvallen door een gestarte kettingzaag, welke zorgde voor een enorm lawaai.  Lawaai was er ook toen de groepjes kinderen via het fietstunneltje onder de S3 door, naar de andere kant liepen.  Hier werden namelijk met veel kabaal een aantal vaten het tunneltje ingerold.  Na een laatste stukje over een glibberige dijk langs het meer was het einde weer in zicht. Het samen bakken en oppeuzelen van een broodje knakworst, was een mooie afsluiting van deze dropping.

Alle begeleiders en hulp onderweg op een post enorm bedankt voor jullie inzet! Zonder jullie hadden we dit leuke evenement voor de jeugd uit Tuitjenhorn niet kunnen organiseren!

Als laatste willen we melden dat Rob afscheid zal nemen als bestuurslid van de stichting. Rob bedankt voor je inzet en enthousiasme in de opstartfase van de Stichting. Tevens verwelkomen wij Tarno Schilder en Sandra Kaandorp, die de gelederen komen versterken.

Nogmaals allemaal bedankt.

Groeten van Stichting Jeugd Tuitjenhorn
Monique, Anita, Rick en Rob

PS. Word vrienden op Facebook en we houden je op de hoogte.  Op onze website www.jeugdtuitjenhorn.nl staat ook alle info.  

Datum: zaterdag 16 januari 2016   Activiteit : Spel     Link: facebook.com/jeugdtuitjenhorn

Meer foto's

Andere evenementen